EnquireNow voor leveranciers van digitale apparatuur

Lees hier meer over hoe de producten van EnquireNow u als leverancier van digitale apparatuur in het verkoopproces kunnen ondersteunen.

De producten van EnquireNow

EnquireNow Vendor Portal

Ontwikkeld voor leveranciers om eenvoudig en snel een lease aan te bieden aan cliënten en grip te krijgen op aanbiedingen en contracten.

EnquireNow Connect

Ontwikkeld voor leveranciers om naadloze integraties te maken tussen ons platform en eigen systemen. Denk bijvoorbeeld aan CRM- en marketingsystemen en websites.

EnquireNow calculator wordpress plugin

EnquireNow Leadgenerator (WordPress Plugin)

Ontwikkeld voor leveranciers om op hun eigen website met behulp van een leasecalculator meer leads te genereren.

ProfLease is gespecialiseerd in het leasen van ICT-apparatuur, zoals:

Mobiele apparatuur

Werkplekken

Audiovisuele apparatuur

POS-systemen

Printers

Wij helpen u bij het aanbieden van uw As a Service-oplossing

Omzet doelstellingen halen, voldoende marge maken en grip houden op de klant, dat zijn de uitdagingen waar menig ICT-hardware leverancier vandaag de dag voor wordt geplaatst. Daarom bieden leveranciers steeds vaker een prijs per maand. Uitdagingen van de cliënt kunnen worden vertaald in een As a Service oplossing. Hiernaast ziet u een voorbeeld hoe we samen met u een complete As a Service kunnen aanbieden aan uw klanten. Uiteraard kunnen wij alle diensten verzorgen, maar mocht u zelf diensten willen uitvoeren dan vullen wij de ontbrekende schakels voor u in.

Met de EnquireNow Vendor Portal, de EnquireNow Leadgenerator en EnquireNow Connect wordt het nog eenvoudiger om een As a Service aan te bieden. Lees hieronder meer over de verschillende producten.

Waarom As a Service aanbieden?

Meer verkoop

Lease resulteert doorgaans in een hogere omzet en maakt het bovendien mogelijk om beoogde investeringen van de klant in tijd naar voren te halen. Kortom, lease maakt het aanschaffen van apparatuur laagdrempelig.

Betere marges

In tegenstelling tot koop ligt bij lease de nadruk in mindere mate op het investeringsbedrag. Eén euro additionele investering werkt namelijk slechts marginaal door in de maandprijs. Hierdoor is er meer financiële ruimte voor het afsluiten van additionele diensten waarop in de regel hogere marges gemaakt worden dan op de verkoop van hardware.

Een klant voor het leven

ProfLease biedt de mogelijkheid om geleasede apparatuur gedurende de looptijd van een contract voortijdig te vervangen waardoor u extra verkoopmomenten kunt realiseren. In tegenstelling tot koop zal bij het aanbieden van een lease uw klant continue bij u blijven kopen.

Alle voordelen van lease aanbieden via EnquireNow van ProfLease

Bij projecten wordt de hardware dikwijls in delen geleverd. ProfLease stelt dan uw klant een budget ter beschikking. Telkens als er is een deel is geleverd en gefactureerd betaald ProfLease onmiddellijk u als vendor. Doorgaans wordt u dus sneller betaald dan wanneer de apparatuur wordt aangekocht.

Onze dienstverlening gaat verder dan het bieden van louter de mogelijkheid tot financiering.

Bij veel leasemaatschappijen moet u zelf alles regelen voor het afhandelen van de lease. Denk hierbij aan de UBO, het verzamelen van ID-kaarten en paspoorten en zorgen dat het contract volledig wordt ondertekend. Bij ProfLease nemen wij dit volledig voor u uit handen en wordt de lease op een professionele wijze afgehandeld zoals u dat van een leasemaatschappij mag verwachten.

Zodoende kunt u zich op uw verkoopactiviteiten blijven richten terwijl wij voor een vloeiende afhandeling van de lease zorgen.

Wij zijn van mening dat er voor ieder vraagstuk een oplossing bestaat. Zo biedt ProfLease de mogelijkheid om geleasede apparatuur gedurende de looptijd van een contract voortijdig te vervangen met als neveneffect dat uw verkoopcyclus korter wordt. ProfLease kan het regelmatig vernieuwen van hardware zelfs aanbieden voor een vaste prijs per maand, deze oplossing noemen wij Digital Change Option. Dit betekent dat uw klant permanent bij u blijft kopen en er geen aanleiding zal zijn voor uw klant om ooit nog van leverancier te wijzigen.

Omdat wij nagenoeg iedere IT-lifecycle uitdaging in een goed werkbare lease oplossing weten te vertalen, haalt u met ProfLease een partner in huis waarmee u van uw prospects een tevreden klant voor het leven maakt.

Steeds vaker bieden leveranciers een prijs per werkplek aan. Daar komen verschillende financieringsaspecten bij kijken. Enerzijds het financieren van de hardware. Dat kunt u zeker zelf doen, maar uiteindelijk zijn de financiële middelen eindig. Bovendien loopt u zelf een financieel risico op de klant. Via EnquireNow financiert ProfLease de hardware en neemt het financiële risico op uw klant. Hiermee kunt zonder beperkingen steeds meer klanten voorzien van uw ‘As a Service’-concept.

Daarnaast is het gebruikelijk om in een As a Service propositie ook het onderhoud en support voor de klant te regelen. Aangezien u met eerdergenoemde flexibiliteit van ProfLease de mogelijkheid heeft om hardware – en daarmee ook de operating systemen – bij uw klant up-to-date te houden en te standaardiseren, zullen uw klanten minder snel beroep doen op onderhoud en support. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat een grotere diversiteit aan apparatuur – vaak veroorzaakt door ouderdom – een meer dan evenredige toename van onderhoudskosten in de hand werkt. Desgewenst kunt u hier meer over lezen in onze whitepaper over de Total Cost of Ownership.

Met EnquireNow kunt u uw marges dus nog verder verhogen, omdat apparatuur frequenter zal worden vernieuwd en er minder beroep zal worden gedaan op onderhoud en support.

Omdat wij nagenoeg iedere IT-lifecycle uitdaging in een goed werkbare lease oplossing weten te vertalen, haalt u met ProfLease een partner in huis waarmee u van uw prospects een tevreden klant voor het leven maakt.

Onderhandelingen over prijs, levering en overige commerciële voorwaarden zijn zaken waar uzelf de regie over blijft voeren en waarvan ProfLease zich afzijdig houdt. Bij investeringen van meer dan € 100.000 met specifieke financieringswensen staan wij bovendien tot uw beschikking om desgewenst met u de klant persoonlijk te bezoeken zodat vervolgens een gezamenlijke maatwerkoplossing kan worden uitgewerkt.

Om een leaseovereenkomst af te sluiten dient de eindgebruiker vanzelfsprekend kredietwaardig te zijn. Teneinde de snelheid in uw verkoopproces te houden, kunt u via ons vendor portaal EnquireNow direct een lease offerte uitbrengen. Ook kunt u ervoor kiezen om direct een kredietbeoordeling uit te laten voeren voor bedragen tot € 250.000.

ProfLease is gespecialiseerd in digitale apparatuur en daarom instaat interessante restwaardes in te nemen wat zich resulteert in een lagere prijs per maand voor uw klant. Omdat ProfLease niet aan één merk gebonden is, kunnen wij op ieder merk hardware restwaardes innemen. Hierdoor wordt uw aanbieding nog interessanter en is de kans groter dat u de deal gaat doen.

Er zijn vele leasevormen dikwijls gebaseerd op financial lease of operational lease. ProfLease heeft de kennis en de mogelijkheden om het juiste leaseproduct aan uw klant aan te bieden. Denk bijvoorbeeld aan het meefinancieren van de BTW of het toepassen van verschillende BTW tarieven.

Dikwijls zijn er mogelijkheden die niet algemeen gangbaar zijn, maar hiervoor heeft ProfLease wel de kennis, de kunde en mogelijkheden om dit aan te bieden. Door het juiste leaseproduct aan uw klant te presenteren nemen uw kansen om de order af te sluiten aanzienlijk toe.

Door het aanbieden van een lease via de leasemaatschappij van de fabrikant kan de fabrikant veel controle krijgen op uw klant. In tegenstelling tot deze leasemaatschappijen werkt ProfLease merkonafhankelijk. Dit lijkt op het eerste gezicht weinig voordelen te bieden, maar deze mogen niet onderschat worden.

Na het afsluiten van een lease bij de leasemaatschappij van fabrikant kan de fabrikant bij vervolginvesteringen verplichte winkelnering afdwingen waardoor u in mindere mate in staat om onafhankelijk advies te geven over de nieuwe apparatuur. Indien apparatuur van een ander merk voor u zelf – hetgeen meer omzet of marge oplevert – of voor uw klant beter zou passen dan is dat dus niet altijd mogelijk.

Aangezien ProfLease merkonafhankelijk werkt, kunt u altijd de best passende apparatuur verkopen ongeacht het merk.

De ProfLease groep kan terugvallen op meer dan 30 jaar ervaring, gedurende welke periode wij zijn uitgegroeid tot het boutiquekantoor van Nederland op het gebied van maatwerk leaseoplossingen. Wij staan tot uw beschikking om namens u of samen met u uw klant te bezoeken en ook op directieniveau van gedachten te wisselen over een IT financieringsoplossing die tegemoet komt aan de wensen van uw klant. Uiteraard behoudt u geheel de regie.

Na het afsluiten van een lease bij de leasemaatschappij van fabrikant kan de fabrikant bij vervolginvesteringen verplichte winkelnering afdwingen waardoor u in mindere mate in staat om onafhankelijk advies te geven over de nieuwe apparatuur. Indien apparatuur van een ander merk voor u zelf – hetgeen meer omzet of marge oplevert – of voor uw klant beter zou passen dan is dat dus niet altijd mogelijk.

Aangezien ProfLease merkonafhankelijk werkt, kunt u altijd de best passende apparatuur verkopen ongeacht het merk.

Hoe werkt ProfLease?

Nadat mijn lease offerte via EnquireNow was geaccepteerd door mijn cliënt, nam ProfLease ál het lease-werk voor mij uit handen.

Onze dienstverlening gaat verder dan het bieden van louter de mogelijkheid tot financiering.

Bij veel leasemaatschappijen moet u zelf alles regelen voor het afhandelen van de lease. Denk hierbij aan de UBO, het verzamelen van ID-kaarten en zorgen dat het contract volledig wordt ondertekend. Bij ProfLease nemen wij dit volledig voor u uit handen en wordt de lease op een professionele wijze afgehandeld zoals u dat van een leasemaatschappij mag verwachten.

Zodoende kunt u zich op uw verkoopactiviteiten blijven richten terwijl wij voor een vloeiende afhandeling van de lease zorgen.

Start vandaag nog met het inzetten van EnquireNow

Van het genereren van leads tot het efficiënt aan kunnen bieden van een lease.