EnquireNow voor leveranciers van productiemachines

Lees hier meer over hoe de producten van EnquireNow u als leverancier van productiemachines in het verkoopproces kunnen ondersteunen.

De producten van EnquireNow

EnquireNow Vendor Portal

Ontwikkeld voor leveranciers om eenvoudig en snel een lease aan te bieden aan cliënten en grip te krijgen op aanbiedingen en contracten.

EnquireNow Connect

Ontwikkeld voor leveranciers om naadloze integraties te maken tussen ons platform en eigen systemen. Denk bijvoorbeeld aan CRM- en marketingsystemen en websites.

EnquireNow calculator wordpress plugin

EnquireNow Leadgenerator (WordPress Plugin)

Ontwikkeld voor leveranciers om op hun eigen website met behulp van een leasecalculator meer leads te genereren.

ProfLease is gespecialiseerd in het leasen van productiemachines, zoals:

Houtbewerking

Metaalbewerking

Robots

Verpakking

Kunststofbewerking

Waarom lease aanbieden?

Meer verkoop

Lease resulteert doorgaans in een hogere omzet en maakt het bovendien mogelijk om beoogde investeringen van de klant in tijd naar voren te halen. Kortom, lease maakt het aanschaffen van apparatuur laagdrempelig.

Betere marges

In tegenstelling tot koop ligt bij lease de nadruk in mindere mate op het investeringsbedrag. Eén euro additionele investering werkt namelijk slechts marginaal door in de maandprijs. Hierdoor is er meer financiële ruimte voor het afsluiten van additionele diensten waarop in de regel hogere marges gemaakt worden dan op de verkoop van uw apparatuur.

Grip op uw klanten

Lease zorgt ervoor dat u op zowel het huidige besluitvormingsproces als op de toekomstige vervanging van de apparatuur een strakke regie heeft. Omdat de looptijd op voorhand vast ligt weet u precies wat het meest geschikte moment is voor het initiëren van een gesprek over de vervanging van uw apparatuur.

Alle voordelen van lease aanbieden via EnquireNow van ProfLease

Bij de verkoop van een machine wilt u vaak een aanbetaling ontvangen. Indien gewenst biedt ProfLease uw klant de mogelijkheid om de aanbetaling door ProfLease te laten betalen. Op deze wijze bent u verzekerd van een gegarandeerde en snelle betaling. Doorgaans wordt u hierdoor sneller betaald dan wanneer de machine wordt aangekocht.

Onze dienstverlening gaat verder dan het bieden van louter de mogelijkheid tot financiering.

Bij veel leasemaatschappijen moet u zelf alles regelen voor het afhandelen van de lease. Denk hierbij aan de UBO, het verzamelen van ID-kaarten en paspoorten en zorgen dat het contract volledig wordt ondertekend. Bij ProfLease nemen wij dit volledig voor u uit handen en wordt de lease op een professionele wijze afgehandeld zoals u dat van een leasemaatschappij mag verwachten.

Zodoende kunt u zich op uw verkoopactiviteiten blijven richten terwijl wij voor een vloeiend afhandeling van de lease zorgen.

ProfLease biedt uw klant bij een operational lease de flexibiliteit om gedurende de looptijd van het contract de machine te vervangen voor een nieuwe, wat betekent dat u niet alleen bij afloop van het contract maar ook tussentijds een extra verkoopmoment kunt creëren. ProfLease biedt zelfs een oplossing waarin deze flexibiliteit standaard is verwerkt. Lees hier meer over Machine Change Option. Er is in principe geen aanleiding voor uw klant om van leverancier te wijzigen.

Bij Machine Change Option start uw klant met een tussenformaat om vervolgens gedurende de looptijd te bepalen of de machine vervangen kan worden voor een nog grotere machine. Deze tussenstap is voor vele ondernemingen vaak de juiste manier om te groeien.

Het grote voordeel voor u als leverancier is dat u grip krijgt op tweedehands machines, deze kunt remarketen maar ondertussen ook een grotere machine kunt verkopen.

Omdat wij nagenoeg iedere IT-lifecycle uitdaging in een goed werkbare lease oplossing weten te vertalen, haalt u met ProfLease een partner in huis waarmee u van uw prospects een tevreden klant voor het leven maakt.

Steeds meer leveranciers van machines bieden een ‘As a Service’-concept aan voor hun klanten. In een ‘As a Service’-model is uw klant altijd verzekert van een goed werkende machine zolang hij deze gebruikt waardoor uw relatie met de klant nog sterker wordt. Toch komen daar verschillende financieringsaspecten bij kijken. Enerzijds het financieren van de machine. Dat kunt u zeker zelf doen, maar uiteindelijk zijn de financiële middelen eindig.

Bovendien loopt u zelf een financieel risico op de klant. ProfLease financiert de machine en neemt het financiële risico op uw klant. Hiermee kunt zonder beperkingen steeds meer klanten voorzien van uw ‘As a Service’-concept.

Daarnaast is het gebruikelijk om in een As a Service propositie ook het onderhoud en support voor de klant te regelen. Aangezien u met eerdergenoemde flexibiliteit van ProfLease de mogelijkheid heeft om hardware – en daarmee ook de operating systemen – bij uw klant up-to-date te houden en te standaardiseren, zullen uw klanten minder snel beroep doen op onderhoud en support. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat een grotere diversiteit aan apparatuur – vaak veroorzaakt door ouderdom – een meer dan evenredige toename van onderhoudskosten in de hand werkt. Desgewenst kunt u hier meer over lezen in onze whitepaper over de Total Cost of Ownership.

Met EnquireNow kunt u uw marges dus nog verder verhogen, omdat apparatuur frequenter zal worden vernieuwd en er minder beroep zal worden gedaan op onderhoud en support.

Omdat wij nagenoeg iedere IT-lifecycle uitdaging in een goed werkbare lease oplossing weten te vertalen, haalt u met ProfLease een partner in huis waarmee u van uw prospects een tevreden klant voor het leven maakt.

Onderhandelingen over prijs, levering en overige commerciële voorwaarden zijn zaken waar uzelf de regie over blijft voeren en waarvan ProfLease zich afzijdig houdt. Bij investeringen van meer dan € 100.000 met specifieke financieringswensen staan wij bovendien tot uw beschikking om desgewenst met uw verkopers de klant persoonlijk te bezoeken zodat vervolgens een gezamenlijke maatwerkoplossing kan worden uitgewerkt.

Om een leaseovereenkomst af te sluiten dient de eindgebruiker vanzelfsprekend kredietwaardig te zijn. Teneinde de snelheid in uw verkoopproces te houden, kunt u via EnquireNow direct een lease offerte uitbrengen. Ook kunt u ervoor kiezen om direct een kredietbeoordeling uit te laten voeren voor bedragen tot € 250.000.

Door lease aan te bieden kunt u zich differentiëren van uw concurrenten. Het is het aanbieden van een oplossing voor uw klant: “Hoe ga ik het financieren?” Hierdoor is de kans groter dat u de deal gaat doen.

Er zijn vele leasevormen dikwijls gebaseerd op financial lease of operational lease. ProfLease heeft de kennis en de mogelijkheden om het juiste leaseproduct aan uw klant aan te bieden. Denk bijvoorbeeld aan het meefinancieren van de BTW of het toepassen van verschillende BTW tarieven.

Dikwijls zijn er mogelijkheden die niet algemeen gangbaar zijn, maar hiervoor heeft ProfLease wel de kennis, de kunde en mogelijkheden om dit aan te bieden. Door het juiste leaseproduct aan uw klant te presenteren nemen uw kansen om de order af te sluiten aanzienlijk toe.

Dikwijls zijn er mogelijkheden die niet algemeen gangbaar zijn, maar hiervoor heeft ProfLease wel de kennis, de kunde en mogelijkheden om dit aan te bieden. Door het juiste leaseproduct aan uw klant te presenteren nemen uw kansen om de order af te sluiten aanzienlijk toe.

ProfLease heeft gedurende tientallen jaren kennis op het gebied van leasing opgebouwd en is een gesprekspartner voor zowel kleine als grote ondernemingen. Wij staan steeds voor u klaar om namens u of samen met u uw klant te bezoeken en daar uitleg over de voordelen van lease te geven. Maar de regie hierover ligt geheel bij u.

Hoe werkt ProfLease?

Nadat mijn lease offerte via EnquireNow was geaccepteerd door mijn cliënt, nam ProfLease ál het lease-werk voor mij uit handen.

Onze dienstverlening gaat verder dan het bieden van louter de mogelijkheid tot financiering.

Bij veel leasemaatschappijen moet u zelf alles regelen voor het afhandelen van de lease. Denk hierbij aan de UBO, de KYC, het verzamelen van ID-kaarten en paspoorten en zorgen dat het contract volledig wordt ondertekend. Bij ProfLease nemen wij dit volledig voor u uit handen en wordt de lease op een professionele wijze afgehandeld zoals u dat van een leasemaatschappij mag verwachten.

Zodoende kunt u zich op uw verkoopactiviteiten blijven richten terwijl wij voor een vloeiende afhandeling van de lease zorgen.

Start vandaag nog met het inzetten van EnquireNow

Van het genereren van leads tot het efficiënt aan kunnen bieden van een lease.